15 redenen om te leren duiken.

Er zijn vele redenen om te leren duiken. Het kan iets zijn af te vinken uw verlanglijstje, omdat je mooie reizen wil gaan maken, een manier om de effecten van de zwaartekracht ontsnappen of de rust onderwater te ervaren.

Ontdek delen van de wereld die velen niet te zien krijgen.

De oceaan heeft betrekking op 71 procent van de aarde. Als je wat van de wereld wil zien zal je ook zeker onderwater moeten kijken.

Je hebt een plek om elke dag aan de technologie te ontsnappen en te ontspannen.

Je kan geen telefoontjes beantwoorden of op e-mails reageren onderwater. Jou aandacht is gericht op de ademhaling en wat zie je door je masker (wat in de meeste gevallen geweldig is).

Ervaar gewichtloosheid.

Is de zwaartekracht altijd brengen je naar beneden? Leer duiken en voel de sweet spot van het zweven. In computer spelletjes heb je soms een “god mode” waarmee je kan zweven, onderwater ben jij in “god mode” en zweef je gewichtloos overal langs en overheen.

Altijd al eens onderwater kunnen ademen en niet binnen 30 seconden weer naar boven moeten.

Duikers kunnen langere tijd onderwater blijven en in alle rust genieten van het onderwaterleven. Wil jij eens meer dan 30 seconden onderwater zijn? Geef je dan op voor een introductieduik.  

Verbeter het oren klaren voor vliegtuig vluchten en ritten door de bergen.

Als je eenmaal goed kan klaren dan kan je dit overal toepassen. Lees hier  meer over het klaren van oren.

Verken de enorme hoeveelheid geschiedenis die onderwater ligt.

Verken scheepswrakken uit de tweede wereldoorlog, zwem langs overblijfselen van schapen uit de zeventiende eeuw of duik naar vliegtuigen die in zee beland zijn.
Vliegtuigwrak onderwater

Met flessen sjouwen train je je spieren beter dan aan de bar.

Met duiken verbrand je veel calorieën zonder dat je er erg in hebt.

Wordt een master in non-verbale communicatie Duikers leren onder water te communiceren zonder te spreken.

Het "deze weg naar de uitgang", "let jij even op hem/haar", "nog drie minuten" signalen kunnen handig zijn als je met een ander wil communiceren maar dit niet verbaal kan omdat er veel lawaai is of omdat de afstand te groot is.

Maak indruk op anderen met je nieuw verworven kennis.

Je leert alles over druk en samengeperste lucht in je fles en doet iets wat de meeste niet doen, maar wel in geïnteresseerd zijn.

Ontmoet nieuwe vrienden tijdens het duiken of op sociaal media.

Je weet dat "Keep Calm" is een real thing

Nadat je gecertificeerd bent begrijp je het belang van lucht. De truc is om langzaam te ademen en doelbewust te bewegen. Goede raad ook aan de oppervlakte.

Duiken veranderd je leven.

Duikers zijn blije mensen, dit komt omdat duiken op één of andere manier gelukkig maakt. Duikers hebben de lijn tussen water en land gepasseerd waardoor er een compleet nieuwe wereld open is gegaan.

Het werkt ontspannen en therapeutisch.

De rust, de gewichtloosheid en het gevoel dat je niet gestoord kan worden, intense ontspanning.
I don't need therapy, i just need scuba diving

Duiken is een sport waarbij iedereen gelijk is.

Het maakt niet uit of je dik, dun, groot, klein, sterk of minder sterk of zelfs gehandicapt bent, duikers ervaren allemaal hetzelfde. Een gezonde verslaving Er is een compleet andere wereld onderwater, deze bezoeken werkt verslavend ….

Je moet echt leren duiken, vind je niet? Wat houd je tegen om eens een introductieduik / PADI Discover Scuba Diving  te doen