Dive advantures, adventure duiker .... PADI Advanced Open Water Duiker

PADI Advanced Open Water DuikerDe Advanced Open Water Diver-cursus helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen en je vaardigheden op te bouwen zodat je je prettiger gaat voelen in het water.

Deze cursus bouwt verder op wat je hebt geleerd en ontwikkelt nieuwe vaardigheden – je maakt kennis met nieuwe activiteiten en nieuwe manieren om leuk te duiken. Je scherpt je vaardigheden aan door vijf adventureduiken te maken waarin je kennismaakt met:
Onderwater navigatie
Duiken in dieper water (meestal tussen de 18 en 30 meter)
Drie andere Adventureduiken naar keuze.

De Advanced Open Water Diver-cursus helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen en je vaardigheden op te bouwen zodat je je prettiger gaat voelen in het water.

 

Hoe zit dat nu met adventures en specialties?
Eigenlijk is het vrij eenvoudig, bij een adventure ga je minder diep op de stof in dan bij een specialty. Voor je PADI Advances Open Water Duiker moet je vijf adventures gedaan hebben (waarbij navigatie en diepduiken verplicht zijn) maar dit mogen ook specialties zijn. De keuze is aan jou om dit voor jezelf in te vullen. Er is slechts één maar ..... voor sommige specialties moet je adventure duiker of PADI Advanced duiker zijn.

Adventure duiker / Advanced duiker ..... ehhh wat is het verschil?
Eigenlijk is de Advanced Open Water diver cursus in delen opgebouwd. Door het behalen van drie adventures mag je jezelf Adventure Duiker noemen (en dit pasje aanvragen). Heb je vijf adventures waaronder de Onderwaternavigatie en de Duiken in dieper water adventure, dan mag jou instructeur het PADI Advanced Open Water Duiker pasje voor je aanvragen.

Ik heb toch al leren duiken bij mijn Open Water Diver cursus, waarom dan Advanced Open Water Duiker?
Het meest belangrijke bij het duiken is om er mee bezig te blijven en actief te blijven binnen de duiksport. Een vervolg cursus is hiervoor natuurlijk een goede optie. Verder leer je nieuwe vaardigheden en wordt je samen met een instructeur mee genomen naar een ander soort duiken.
Als PADI Advanced Open Water Duiker heb je ook de mogelijkheid om andere duiken te maken (bijvoorbeeld op vakantie). Waar andere bij een nachtduik, stromingsduik of een duik de diepte in aan de kant moeten blijven kan jij als Advanced Open Water Duiker mee gaan en mooie duiken maken.

Deelnamevereisten
Om deel te nemen aan de PADI Advanced Open Water Diver-cursus of Junior Advanced Open Water Diver-cursus moet je

 De duiken worden gegeven bij Happy Bubbles in het buitenwater door mij of één van mijn collega's.

Je volgende avontuur
Als PADI Advanced Open Water diver kan je, je kennis verder uitbereiden doormiddel van Specialties, maar je kan ook doorgaan om een Rescue duiker te worden.

Ik wil meer (persoonlijke) informatie over deze cursus.