favicon.ico PADI Divemaster cursus - McDiver f

DiveDivemaster

PADI Divemaster cursusDe eerste stap binnen de professionele duikwereld.
Als divemaster ben je onmidbaar tijdens duikopleidingen, begeleiden en gidsen van duikers, maar je mag ook zelfstandig introductieduiken geven (mits deze qualificatie behaald), bepaalde cursusen geven, enz. Kortom, als Divemaster ben je welkom in de professionele duikwereld.

Als Divemaster worden er deuren voor je geopend die voor andere gesloten blijven. Ga je op vakantie en zien ze dat je Divemaster (of hoger bent) dan zien ze je eerder als crew lid dan als gast met alle voordelen van dien.

De Divemaster cursus is een uitvoerige en uitdagende cursus waarbij je jezelf beter zal leren kennen.
Bij de theorie wordt diepgaand ingegaan in de verschillende facetten van het duiken om je voor te bereiden op het feit dat jij die duiker bent die iedereen alles kan vertellen over het duiken. Tijdens de zwembad lessen wordt je geleerd hoe je de verschillende oefeningen op demonstratie niveau kunt demonstreren.
De praktijk bestaat uit het assisteren bij de verschillende PADI lessen, het leren voorbereiden op duiken (door bijvoorbeeld een onderwaterkaart te maken) en je leert om andere te begeleiden.

Als Divemaster ben je een voorbeeld voor andere duikers en andere duikers zullen tegen je op kijken.
De Divemaster is bij cursussen vaak de vriend van de cursust. De Divemaster helpt je terwijl de instructeur eigenlijk verlangt dat je een oefening kan uitvoeren. Tijdens cursussen is een Divemaster onmisbaar. De Divemaster is de rechterhand van de instructeur en verantwoordelijk voor de complete logistiek, van materiaal tot aan cursisten.
Als gids is de Divemaster het persoon wat je een gevoel van veiligheid geeft en je de leuke en interessante plekken laat zien.

Ben jij behulpzaam? Wil je andere helpen? Wil je mensen dingen leren? Ben je gek op duiken?
Dan Dan is Divemaster zeker iets voor jou!

Deelnamevereisten
Om deze cursus te doen, moet je
18 jaar oud zijn
PADI Advanced Open Water Diver  zijn (of een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie hebben)
PADI Rescue Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie bezitten)
Binnen de afgelopen twee jaar de cursus Emergency First Response primaire en secundaire zorg  (of een kwalificerende cursus in reanimatie en eerste hulp van een andere organisatie) hebben afgerond.
Minimaal 40 duiken hebben gedaan om aan de cursus te beginnen, en 60 om gebrevetteerd te kunnen worden
Fit genoeg zijn om te kunnen duiken en een Medische verklaring (pdf) inleveren die binnen het voorgaande jaar door een arts is ondertekend.

 

Deze cursus zal via Duikschool Happy Bubbles  worden gegeven.

Ik wil meer (persoonlijke) informatie over deze cursus.