Haal je brevet! 
PADI Scuba Diver-cursus vs PADI Open Water Diver-cursus

PADI Open Water DiverHaal je PADI duikbrevet. Als je altijd al wilde leren duiken, nieuwe avonturen wilt ontdekken of gewoon de wonderlijke wereld onder de golven wilt zien, dan is deze cursus de eerste stap. De PADI Open Water Diver cursus is de populairste duikcursus ter wereld, en heeft al miljoenen mensen laten kennismaken met de avontuurlijke manier van leven die duiken heet.

Een PADI duikbrevet is een wereldwijd geldend duikbrevet en geeft je de mogelijkheid om overal ter wereld te duiken.

Het verschil tussen een PADI Scuba Diver en een PADI Open Water Diver.

De PADI Scuba Diver cursus is een onderdeel van de (complete) PADI Open Water Diver cursus. De PADI Scuba Diver cursus wordt in Nederland niet veel gegeven, maar wordt in het buitenland vaak gegeven als de tijd te beperkt is voor het geven van een PADI Open Water cursus.
Cursus overzicht:
  PADI Open Water Diver
Aantal theorie lessen 5
Zwembad modules 5
Buitenduiken 4
   
Na brevetering mag ik: zelfstandig met een buddy duiken
  duiken naar een diepte van maximaal 18 meter**
  de PADI Advanced Open Water cursus of specialties volgen (kijk in het schema)
** voor junior duikers kunnen andere diepte limiten gelden.

 

Wat leer je tijdens deze duik cursus?

De PADI Open Water Diver-cursus bestaat uit drie hoofdbestanddelen:

Uitleg over de Theorie:
De theorie bestaat voor de PADI Scuba Diver cursus uit drie modules en voor de PADI Open Water Diver cursus uit 5 modules. Beide opleidingen maken gebruik van hetzlefde lesmateriaal waardoor het heel gemakkelijk is om vanuit de PADI Scuba Diver cursus over te stappen naar de PADI Open Water cursus.
Er kan voor de theorie gekozen worden voor zelfstudie doormiddel van het PADI eLearning programma of doormiddel van een boek met DVD en klassikale toetsen en examens.
Een online demo van de PADI eLearning kan je hier vinden.  Het eLearning programma kan op verschillende apparaten gebruikt worden zoals iPhone, iPad, Android smartphone, Android tablet en op computers en laptops.

Uitleg over de Beschutwaterduiken (zwembadduiken):
De zwembadlessen worden gegeven in het zwembad van Sports Planet te Westervoort, voorheen De Pals op vrijdagavond.
Tijdens deze lessen krijg je alle vaardigheden aangeleerd die je als duiker in het buitenwater nodig hebt. De zwembadlessen zijn erg belangrijk, in het zwembad is het vele malen eenvoudiger om iets goed aan te leren en uitgelegd te krijgen dan in het buitenwater. Wij vinden het dan ook belangrijk om alle tijd en aandacht aan de cursisten te geven tijdens de zwembadlessen en besteden liever wat meer tijd dan dat de oefening niet goed aangeleerd zou worden.

Uitleg over de Buitenwaterduiken:
Tijdens de buitenwaterduiken laat je zien dat je de oefeningen ook in het buitenwater beheerst. De omstandigheden in het buitenwater zijn anders dan in het zwembad. Vaak draag je een ander pak, handschoenen, andere vinnen en een cap in het buitenwater. Het zicht is meestal wat minder goed in het buitenwater en de structuur van de bodem is niet zoals in het zwembad.
De buitenduiken worden gegeven in Duikcentrum De Beldert in Zoelen  bij Tiel. Hier hebben we de beschikking over alle faciliteiten en hier hebben ze speciale platformen onderwater waar we de oefeningen kunnen afnemen.

De duikuitrusting die je gebruikt
In de PADI Open Water Diver-cursus leer je basisduikuitrusting te gebruiken, inclusief een duikcomputer, en een aantal standaardaccessoires. Wij zorgen voor de basisduikuitrusting, waaronder een masker, snorkel en vinnen, een trimvest, een duikfles, een ademautomaat die lucht levert en instrumenten waarmee je de diepte en de luchtvoorraad controleert. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is zwemkleding en een handoek. Mocht je zelf duikspullen willen aanschaffen, dan kunnen wij je daarbij adviseren.

 

PADI Open Water DiverDeelnamevereisten
Om deel te nemen aan de PADI Open Water Diver-cursus of Junior Open Water Diver-cursus moet je

 

De kosten voor een geheel verzorgde PADI Open Water Diver cursus zijn: € 475,=. Dit is inclusief het complete lespakket en gebruik van alle benodigde duikuitrusting voor zowel het zwembad als de buitenduiken.
De duiken worden gegeven bij Duikschool Happy Bubbles in Westervoort door mij of één van mijn collega's.

Meer weten of afspreken?

Ik ben vrijwel iedere vrijdagavond in Westervoort waar ik je alles kan vertellen over de PADI Open Water cursus. Om er zeker van te zijn dat ik tijd voor je heb zou ik het op prijs stellen als je hieronder even aangeeft dat je langs wil komen.

 
 
 


 

Jou volgende avontuur:

PADI Open Advanced Water Diver

"PADIAdvanced Open Water Diver cursus om je kennis en vaardigheden verder uit te bouwen. Een PADI Advanced Open Water Diver brevet is internationaal erkend brevet waarmee je verder de diepte in mag, het onderwaterleven bij nacht kan ontdekken, wrakken kan bezoeken, enz.

PADI LogoMcDiver

Dullert 48
6852ME Huissen
The Netherlands


Contactpersoon

Ap Matteman

+31 654 607923
PADI MSDT 939113 Price Range: $$
McDiver Logo