favicon.ico Goed uittrimmem - Peak Performance Buoyancy - McDiver f

Goed uittrimmen / PADI Peak Performance Buoyancy

Neutraal uitgetrimt zijn, zweven door het water. Tijdens de Open Water cursus  heb je geleerd dat goed uittrimmen belangrijk is. Een duiker die goed uitgetrimt is spaart lucht en energie, komt moeiteloos vooruit, zal een fijnere duik maken en komt niet in contact met de bodem of het onderwaterleven.
Toch is goed uittrimmen in de praktijd lastiger dan het lijkt.

 

In je eerste levensjaar heb je leren kruipen en ontdekt dat je vooruit, achteruit, links en rechts kan. Met duiken is daar naar boven en naar beneden bij gekomen. Helemaal niet zo gek dat dit lastig is.
Een andere vervelende bijkomstigheid is dat wat eigenlijk alleen als we duiken gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om naar boven en naar beneden te gaan. Veel tijd om te oefenen is er niet.

Goed uittrimmen begint met goed uitloden. Niet alleen de juiste hoeveelheid lood, maar ook het lood op de juiste plaatsen. Verder moet je jezelf zo goed mogelijk stroomlijnen om moeiteloos te kunnen zweven door het water.
Tijdens deze cursus leer ik je de fijne kneepjes van het uitloden, het verdelen van het gewicht, het stroomlijnen, jou houding in het water en alles wat nodig is om moeiteloos vrij door het water te bewegen.

Deze cursus kan zowel als specialty of als adventure gegeven worden (in beide gevallen kan het mee tellen voor je Advanced Open Water  brevet) en zal via Duikschool Happy Bubbles  worden gegeven.

Ik wil meer (persoonlijke) informatie over deze cursus of bespreek de cursusdata en kosten.