favicon.ico Wie is Ap Matteman - McDiver f

Wie is Ap Matteman?


Ap Matteman Naam:
Geboren:
Woont in:
Duikorganisatie:
PADI Nummer:
Instructeurs niveu:

McDiver:
Duikschool Happy Bubbles:
Duikclub Happy Bubbles:
Ap Matteman
13-11-1967
Huissen
PADI
939113
PADI Master Scuba Diver Trainer

Eigenaar
Manager
Bestuurslid

 

Als kind van 6 keek ik niet alleen naar de onderwater films van Jack Cousteau maar ook naar soortgelijk films die mijn oom en tante gemaakt hadden tijdens hun (langdurige) verblijf op Curacao. Ik kon er volop van genieten, maar was toen nog te jong om te gaan duiken. Om heel eerlijk te zijn denk ik dat toen wel het (duik)zaadje geplant is.

Ik ben wel altijd met het water bezig geweest, zwom veel en heb heel veel gezeild in Friesland, het IJselmeer, de Waddenzee en Noordzee. In de vakanties bijverdienen als zeilinstructeur of surfinstructeur en volop genieten van het water.
Huisje, boompje, kinderen en het zeilen zat er niet meer in. Ik was in die tijd full time ondernemer en altijd druk.

In 1998 hadden we een midweek Center Parcs geboekt en viel mijn oog op een introductieduik  die je daar kon doen, aansluitend een Diving by Moonlighting en een Advanced introductieduik. Geen idee wat het allemaal inhield, maar gelijk ingeschreven.
Vanaf het eerste moment dat ik mijn hoofd onderwater deed viel me de rust op, absolute stilte en alleen je eigen bellen die je hoort. Waanzinnig, ik heb me nog nooit ze snel kunnen ontspannen. Het duurde niet lang of ik had mijn PADI Open Water brevet  gehaald. Gelijk lid geworden van de lokale duikclub en twee maanden later mijn PADI Advanced Open Water  brevet gehaald. Het hek was van de dam .... de ene na de andere cursus werd gevolgd en ieder weekend was ik te vinden onderwater.

PADI 250 Students Op 20-12-1999 ben ik Divemaster  geworden met als doel om mensen te leren duiken, het eerste brevet binnen de PADI professionele opleidingen. Vanuit Divemaster ben ik assistent instructeur geworden waarmee ik in die tijd PADI introductieduiken mocht geven en oppervlakte oefeningen af mocht nemen van de PADI Open Water cursus. Vanaf 22-02-02 mag ik mezelf instructeur noemen.
Inmiddels mag ik de nodige specialties geven en heb ik meer dan 250 cursisten gebreveteerd varierend van Discover Scuba Diving  tot en met Divemaster .

Diving is Fun, daarom heb ik besloten om als Free Lance instructeur te werken naast mijn gewone werk in de ICT. Dit geeft een stuk vrijheid om les te geven waar en wanneer ik maar wil en geeft de (financiele) rust om ervoor te zorgen dat cursisten goed worden opgeleid en niet als money machine worden gezien. Bijna iedere vrijdag avond geef ik les of training bij Happy Bubbles. In de zomervakantie reis ik af naar Kroatie om daar te genieten, als gids te duiken en les te geven bij SubAquatic.
Omdat deze manier van duikles geven niet kostendekkend is voor mijn hele gezin werk ik full time in de ICT waar ik de verantwoording draag voor de netwerken van onze klanten (van 1 pc tm 500+ werkplekken).

Link Facebook Link Instagram Link Twitter Link LinkedIn