Leren duiken, een sprong in het diepe

Leren duiken ...

- Het lijkt vaak een enorme stap om te nemen.
- Onderwater ademen, eng of spannend?
- Zware flessen, loodblokken, dure apparatuur, alleen iets voor stoere mannen ....

Leren duiken is iets anders dan zomaar een sprong in het diepe.
Wat is duiken of leren duiken dan wel?
- Leren duiken is in kleine stapjes alles leren, in jou tempo.
- Duiken is ontspannend en relaxed.
- Gewichtloos door het water glijden, genieten van al het moois onderwater

Leren duiken als het beklimmen van een berg

Bergbeklimmers beginnen onderaan de berg om uiteindelijk hun doel te bereiken, de top. Bij een goede duikschool is het eigenlijk niet anders, we beginnen rustig in het ondiepe te oefenen om daarna stapje na stapje wat dieper te gaan en uiteindelijk jou PADI duikbrevet te halen.
Alleen bij minder goede duikscholen wordt je gelijk meegenomen naar het diepe.

Iedere duik moet een feestje zijn.
Feestje onderwater

Ik wil leren duiken, maar .....

- Ik heb geen tijd
Een veel gemaakte fout is het doen van een duikcursus tijdens je vakantie omdat je er normaal geen tijd voor hebt. Dit betekend dat je in jou vakantie een hele week bezig bent met theorie, oefeningen en lessen terwijl je in dezelfde tijd ook heerlijk had kunnen duiken.
Heerlijk om een actieve vakantie te hebben en nieuwe dingen te leren, maar om nu een complete duikcursus te doen vaak met instructeurs die niet jou eigen taal spreken is misschien niet de beste manier om te leren duiken.
Kan je niet iedere vrijdag, maar wil je toch een cursus doen, neem dan even contact op en we kunnen een voor jou op maat gemaakte cursus aanbieden.

- Ik weet niet of ik het wel leuk vind
Er zijn heel veel mensen die duiken en op hun eigen manier genieten van het duiken. Er zijn duikers die de wereld over reizen om de mooiste duiken te maken en thuis komen met de meest geweldige foto's en films. Er zijn duikers die graag hun grenzen verleggen en dieper duiken dan de meeste andere duikers, duiken op plekken waar nog bijna nooit iemand geweest is.
Er zijn ook duikers die hun hoofd onderwater steken en compleet ontspannen. Het maakt niet uit waar ze duiken maar zodra ze onderwater zijn ontspannen ze zich en komen ze na een duik heerlijk relaxed boven.
Wil jij weten of duiken iets voor jou is? Kom dan een introductieduik  doen voordat je komt leren duiken bij één van onze PADI cursussen.

- Ik doe al zoveel
Heel veel mensen combineren duiken met andere sporten. Duiken is een sport die je met vrienden kan doen, wanneer je maar wil. Er zijn heel veel mensen die alleen tijdens vakanties duiken of gewoon af en toe eens een duik maken.
Duiken hoeft niet veel tijd te kosten en wij zijn van mening dat ook leren duiken niet veel tijd hoeft te kosten. De theorie kan je via PADI eLearning thuis in je eigen tijd doen en de zwembadlessen kunnen we aanpassen als een aantal vrijdagavonden achter elkaar niet uitkomt. Een duikbrevet is je leven lang en wereldwijd geldig.
Nu leren duiken is investeren in ontspanning voor de toekomst.

- Ik heb niets met water
Voor veel mensen is het duiken onderwater niet het doel. Veel mensen hebben leren duiken omdat ze willen genieten van al het moois onderwater. Je kunt nergens dichter bij de natuur zijn dan onderwater.
Een duik in natuurwater is een bezoek aan de wereld van de vissen en andere onderwaterdieren en deze zullen vaak ongestoord verder gaan waar ze mee bezig waren. Jij bent de bezoeker en kan geheel jou gang gaan en genieten van al dit moois. Als je denkt dat een (zee)aquarium mooi is om naar te kijken, zwem er dan eens doorheen en wees er een onderdeel van.
Door duiken te leren leer je om een bezoeker te zijn van de onderwaterwereld.


- Natuur, prima maar ik heb er niets mee.
Gelukkig is niet iedereen hetzelfde. Wat de één heeft met natuur heeft de ander met techniek of met geschiedenis. Hoe gaaf is het om te duiken naar een wrak en daar terecht komen in een wereld waar de tijd heeft stilgestaan. De meeste wrakken die geen hinder voor de scheepvaart vormen worden met rust gelaten en blijven liggen zoals ze ooit terecht zijn gekomen.
Geniet jij van documentaires zoals die over de Titanic of ander wrakken. Vind jij een museum over techniek leuker dan een kunstmuseum, dan moet je zeker leren duiken en mee gaan naar de schoonheid van scheepswrakken.
Wrakduiken
Je duikt door het museum en bent even onderdeel van die tijd.

Tijd voor de uidaging

Jij bent net als zovelen iemand die nog een kleine aanmoediging nodig hebt om de stap naar de onderwaterwereld te zetten. Speciaal voor jou hebben wij dan ook een Duik Introductie  waarbij je rustig mee wordt genomen naar de wereld onderwater.
Tijdens de PADI Open Water Cursus zal je echt leren duiken en alle oefeningen leren die je nodig hebt om een goede duiker te worden.

Weet je wat? Vul het onderstaande formulier even in en ik vertel je alles over leren duiken.

Ik ben vrijwel iedere vrijdagavond in Westervoort waar ik je alles kan vertellen over een het duiken en alles wat er bij komt kijken.

 
 
 


 
Leren duiken

PADI Open Water Diver

Volg de "PADI Open Water Diver cursus - 's werelds meest populaire en meest erkende duikcursus. Een PADI Open Water Diver brevet is internationaal erkend en je kan daarmee overal ter wereld duiken.
De PADI Open Water Diver cursus is een investering voor het leven.

PADI LogoMcDiver

Dullert 48
6852ME Huissen
The Netherlands


Contactpersoon

Ap Matteman

+31 654 607923
PADI MSDT 939113 Price Range: $$
McDiver Logo