favicon.ico Mijn PADI halen, wordt een goede duiker. - McDiver f

Je PADI halen

Mijn PADI Halen Ik ken collega instructeurs die bij de kreet: "Ik heb mijn PADI gehaald" zo in de stress schieten dat ze het liefst gelijk diep onderwater willen duiken. Het is maar hoe je er over denkt. Ik vind "Mijn PADI halen" net zo gewoon als flippers aantrekken. Het is maar hoe je het noemt.

De taal .... uhum, PADI puristen zullen "Mijn PADI halen" al snel willen verbeteren naar "Je PADI Open Water halen", misschien een leuk moment om ze te verbeteren naar "Je PADI Open Water Diver halen." Het is iets van goed, beter ..... verbeteren.

Maar is het belangrijk?
Om heel eerlijk te zijn, Nope. Als jij je PADI hebt gehaald, dan trekken we gezellig samen onze flippers aan en gaan we duiken.

Wat is er belangrijker dan Mijn PADI halen?

Wrakduiken Het belangrijkste is dat jij jou PADI haalt bij een duikschool die alle tijd en aandacht voor je heeft en de tijd neemt om jou alle oefeningen goed aanleert. Verder moet je je op jou gemak voelen bij de duikschool waar je les krijgt en niet het gevoel hebben dat je een cash cow bent.
Wat er verder belangrijk is, dat is dat je plezier hebt in het duiken, geniet van al het moois onderwater of het nu gaat om de planten en dieren of om een mooi wrak. Diving is Fun.
Eigenlijk is het helemaal niet belangrijk dat jij je PADI hebt, duiken is voor iedereen. Het maakt niet uit of jij je PADI, je SSI, je NOB, je IANTD, je IDD of wat dan ook hebt. Diving is Fun voor iedereen.
Mocht je nu een keer een duiker tegenkomen die beweert dat je niet kan duiken omdat jij je PADI hebt, bedenk dan dat hij of zij waarschijnlijk van een andere organisatie is en dus geen PADI heeft. Heb medelijden met dit persoon vaak denken ze dat hun organisatie de enige is waar je goed leert duiken terwijl een goede duiker vaak veel meer betekend.

Wat is dan een goede duiker?

Tja, dat is een goede vraag ....... een goede duiker moet volgens mij over een aantal eigenschappen beschikken.
Veiligheid
Veiligheid is natuurlijk van belang. We duiken in een omgeving waar we zonder hulpmiddelen het niet lang zullen overleven. Een goede duiker denkt dus aan zijn of haar veiligheid en aan de veiligheid van zijn of haar buddy. Een goede duiker is ook zeker geen held, een goede duiker kent zijn of haar grenzen en zorgt voor een goede voorbereiding, geen impulsive acties of ondoordachte dingen.
Plan je duik, duik je plan of duik binnen je grenzen.
Plezier
Iedere duik is een feestje. Zoek dingen om van te genieten. Onderwater is heel veel leven, kijk en geniet. Heb je een duik slecht zicht, kijk dan wat dichterbij in plaats van ver van je af, dichtbij zie je vaak de mooiste dingen. Diving is Fun, have Fun.
Bewust
Een goede duiker is zich bewust van de omgeving en doet er alles aan om dit te sparen.
Was het een paar jaar geleden nog: "Take Only Photos – Leave Only Bubbles". Tegenwoordig is het normaal als we het afval uit het water mee naar boven nemen en op verantwoorde wijze weg te gooien.
Wist je dat PADI nauw betrokken is bij Project Aware .
FamilieWe are PADI
Een goede duiker is als familie. Je kan op ze vertrouwen als dat nodig is, je beleeft leuke dingen samen, je geniet samen en op z'n tijd laat je elkaar ook met rust. Jou PADI wordt onze PADI familie ...... of eigenlijk onze duik familie.

Wil jij je PADI halen?

Neem dan even contact op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden hoe jij je PADI kan halen. Wil je eerst even zelf kijken naar jou PADI cursus: Klik hier voor jou eerste PADI cursus

Ik ben vrijwel iedere vrijdagavond in Westervoort waar ik je alles kan vertellen over een introductieduik. Om er zeker van te zijn dat ik tijd voor je heb zou ik het op prijs stellen als je hieronder even aangeeft dat je langs wil komen.