Titel: Nieuwjaarsduik.
Door: Ap Matteman - McDiver
Datum: 01--1-2020


Nieuwjaarsduik 2020, Strandpark Slijk Ewijk

Het nieuwe jaar is net begonnen en tijd om de goede voornemens in de praktijk te brengen. Dit jaar wil ik meer fun-duiken gaan maken tussen alle opleidingsduiken door. Gelijk de daad bij het woord gevoegd en het afgelopen jaar al de afspraak gemaakt om te gaan duiken bij Strandpark Slijk Ewijk
Ap Matteman
We hadden afgesproken om 11:00 uur voor de nieuwjaarsduik, dus optijd thuis vertrokken. De dag zag er mooi uit, de rook van het vuurwerk was opgetrokken en de zon scheen. De thermometer in de auto gaf aan -0.5 graden maar in combinatie met het zonnetje zag het er lekker uit. Helaas onderweg naar de duikstek in Slijk Ewijk werd het steeds mistiger. Aangekomen bij Strandpark Slijk Ewijk was het flink mistig en was de temperatuur gedaald naar -2.0 graden. Gelukkig mijn droogpak bij me.
Als er iets is wat ik zo waardeer bij Duikclub Happy Bubbles is dat we spontaan van alles kunnen organiseren en nu ook was er spontaan heerlijke erwtensoep gemaakt voor na het duiken.

De duik zelf was een heerlijke duik in mooi helder water. Het zicht was zeker een meter of 8 รก 10 en in de klei muur zagen we een gondeltje naar ons kijken. Later kwamen we nog twee baarzen tegen die op een rustige wijze voldoende afstand van ons hielden. Niet verkeerd voor een duik in de winter.
Verder een heerlijk ontspannen duik, wat kan het toch heerlijk rustig zijn om alleen het geluid van je bubbels te horen en gewichtloos door het water te glijden.
Gondel
rook
Soms, heel soms kan het opwoelen van de bodem een mooi effect hebben, meestal verpest dat het zicht maar dit was een mooi moment.

Na afloop ditmaal niet inpakken en naar huis, maar nog even lekker snert eten als einde van de heerlijke nieuwsjaarduik. Gezellig even de logboeken aftekenen en na praten over de gemaakte duik. Heerlijk zo'n spontaan georganiseerde duik.
Duikclub Happy Bubbles