favicon.ico PADI Proefduik - McDiver f

De PADI Proefduik, jou eerste duikervaring.

Als instructeur heb ik al veel mensen leren duiken, vervolgopleidingen gegeven en mensen opgeleid tot het niveau van divemaster. De proefduik is en blijft één van de mooiste dingen om iemand te geven.

De proefduik begint met een uitleg over hetgeen we gaan doen in het zwembad. Deze uitleg wordt op een ontspannen manier gegeven onder het genot van een kop koffie of een ander drankje. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent om het maximale uit het zwembad gedeelte te kunnen halen en vooraf alle vragen weg te nemen.

Na de uitleg is het tijd voor het daadwerkelijke duiken. Na het omkleden zorgen wij dat de duikset wordt opgebouwd en alle benodigde spullen beschikbaar zijn. Verder zorgen wij ervoor dat jij je alleen maar bezig hoeft te houden met duiken, de overige zaken nemen wij uit handen.

Eenmaal bij de waterkant wordt het laatste stukje uitleg gegeven ondersteund door de duikspullen die gebruikt zal gaan worden. Rustig vanaf de kant het water in en er achter komen dat je dankzij het trimvest probleemloos in het water blijft drijven. De duikfles op je rug lijkt gewichtloos en je hoeft geen moeite te doen om je hoofd bovenwater te houden. Even rustig bovenwater door de ademautomaat ademen om te ervaren dat dit hetzelfde ademt als normaal, alleen de lucht is een stuk droger. Eenmaal gewend aan de ademautomaat is het tijd om met je hoofd in het water te ademen. Je hoeft alleen je hoofd op te tillen om weer bovenwater te zijn. Het moment dat je voor het eerst echt onderwater ademt. Natuurlijk is dit leuk, maar duiken doen we onderwater dus de volgende stap is daadwerkelijk naar beneden. Niet gelijk het diepe in, maar eerst in het ondiepe om rustig te wennen en een stukje rond te zwemmen. Vaak nemen we de toypedo mee onderwater waarmee we kunnen overgooien of de speciale onderwater frisbee. Lekker ontspannen bezig zijn.

Als alles goed gaat en je bent lekker gewend aan het onderwater zijn gaan we meestal naar het diepe. Het diepe is altijd een speciale ervaring. Niet alleen moet je je oren klaren om het onaangename gevoel in je oren op te heffen, maar je krijgt echt het gevoel dat je aan het duiken bent.
Als je naar boven kijkt, dan zie je (ver) boven je het wateroppervlak terwijl je rustig ademt door je ademautomaat. Hoewel je op dat moment 3,5 meter onderwater bent zal het als natuurlijk voelen.

De PADI  proefduik is de eerste ervaring met de duiksport en de manier om te ervaren hoe het is om als duiker onderwater te zijn. Het is een compleet vrijblijvende ervaring met de duiksport zonder verplichtingen of verwachtingen.
De proefduik kan alleen worden gedaan of als groep zowel door jong als oud. Wij zullen er alles aan doen om deze duik zo goed mogelijk bij jou aan te sluiten en zorgen er altijd voor dat er voldoende staff aanwezig is zodat er persoonlijke aandacht gegeven kan worden.

De PADI proefduiken worden op vrijdagavond gegeven bij Happy Bubbles  in Zwembad de Pals in Westervoort (omgeving Arnhem – Nijmegen).

Meer weten of afspreken?

Ik ben vrijwel iedere vrijdagavond in Westervoort waar ik je alles kan vertellen over een introductieduik. Om er zeker van te zijn dat ik tijd voor je heb zou ik het op prijs stellen als je hieronder even aangeeft dat je langs wil komen.

 
 
 


 
Jou volgende avontuur:

PADI Open Water Diver

Volg de "PADI Open Water Diver cursus - 's werelds meest populaire en meest erkende duikcursus. Een PADI Open Water Diver brevet is internationaal erkend en je kan daarmee overal ter wereld duiken.
De PADI Open Water Diver cursus is een investering voor het leven.

PADI LogoMcDiver

Dullert 48
6852ME Huissen
The Netherlands


Contactpersoon

Ap Matteman

+31 654 607923
PADI MSDT 939113 Price Range: $$
McDiver Logo